روش مطالعه زيست شناسي براي كسب نتايج مطلوب در كنكور سراسري
.
زیست کده ی هاشمی نژادی (چهار)
درباره وبلاگ
موضوعات
  • علمی
  • بازی
  • انیمیشن
  • نمونه سؤال
ورود کاربران
نام کاربری
رمز عبور
رمز عبو را فراموش کرده ام
خبرنامه




عضویت سریع
نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

آیدی یاهو مدیر
نظرسنجی
نظرتون در مورد زیست کده ی هاشمی نژادی چیه ؟؟

آمار سایت
  • کل مطالب ارسالی : 72
  • کل نظرات ارسالی : 12
  • تعداد کل کاربران : 2
  • بازدید امروز : 28
  • بازدید دیروز : 6
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید این ماه : 45
  • بازدید سال : 326
  • بازدید کل : 91582
امکانات جانبی
قالب وبلاگ
گالری عکس
دریافت کد پیغام خوش آمدگویی

1-      دقت كنيد به همان اندازه كه مطالب مطرح شده در بخش هاي "بيشتر بدانيد" ارزشي در طرح سؤال ندارند،مطالعه و درك مفاهيم بخش هاي " فعاليت " و "آزمون "در كتب درسي خيلي مهم بوده و در چند سال اخير،سؤالاتي از آن ها مطرح شده است.

2-      اسامي جانداران مختلف (مثل گياهان،جانوران،قارچ ها،آغازيان و باكتري ها) را ياد بگيريد و خصوصيات ويژه آن هارا در كنارشان يادداشت كنيد.در اين موارد بايد تلاش بيشتري داشته باشيد و از كتاب هاي سه سال زيست شناسي، تمام مطالبي را كه در مورد آن جاندار نوشته شده است پيدا كنيد و در دفترچه هاي خلاصه خود در كنار هم يادداشت كنيد.اين كار موجب مي شود كه درس ها را هم سريع تر ياد بگيريد وهم پراكندگي مطلب نداشته باشيد؛ مثلا" وقتي نام "برگ متحرك" را به عنوان يك حشره مي شنويد، لازم است كه لوله گوارشي،سيستم تنفس نايي، گردش خون باز و مايع همولنف و دفع اوريك اسيد و اسكلت  بیرونی از جنس کیتین یا مایع مخا طی روی بدن به همراه طناب عصبی شکمی و گره دار و چشم مرکب با هزاران قرینه و عدسی را به یاد آورند.

3-      از نام دانشمندان مختلف و نتیجه پژوهش های آن ها غافل نشوید .موارد کشف شده یا جاندار مورد مطالعه آن هارا به درستی یاد بگیرید؛ به عنوان مثال "در آزمون های سال 1388 و 1389 در هر کدام , دو سوال از نام دانشمندان مطرح شده بود.

4-      توجه كنيد كه برخي از مفاهيم و مطالب در زيست شناسي، به قدري اهميت دارند كه طرح سؤال از آن ها، همه ساله تكرار مي شود؛ پس در يادگيري مواردي مثل دودمانه ها، چرخه زندگي قارچ ها و هورمون هاي گياهي و انواع مختلف حواس جانوران و آزمايش هاي دي هيبريدي يا مقايسه ويژگي هاي پروكاريوت ها با يوكاريوت ها وبازدانگان با نهاندانگان يا انواع بافت هاي گياهي و جانوري، چرخه ضربان قلب و.... دقت داشته باشيد.

5-      بهترين منبع براي آمادگي بيشتر در آزمون هاي سراسري ، پس از مطالعه كامل و در مرحله تست زني ، نمونه سؤالات آزمون هاي سراسري است كه بايد آن هارا حل و بررسي كرده و در عين حال، ساير گزينه هارا به دقت تحليل كنيد. بارهاو بارها ديده شده است كه سؤالات سال هاي قبل با مجموعه اي از تغييرات جزيي در گزينه ها يا صورت سؤال ،به صورت پرسس جديدي در آزمون اخير مطرح مي شوند.

6-     زيست شناسي درس حفظ كردني نيست بلكه درسي كاملا" مفهومي است كه استفاده از ابزار هوش در پاسخ گويي به سؤالات و درك مفاهيم آن اهميت فوق العاده اي دارد.استفاده از ابزار هوش،به خصوص براي دانش آموز در حل تست هاي اين درس، كارآيي بسيار بالايي دارد.تسلط كامل بر مطالب اين درس نيازمند آموزش خوب، تكرار مداوم و تست زدن فراوان است تا بتواند شخص را با چالش هايي كه طراح براي او گذاشته آشنا و از آن به خوبي عبوردهد.

7-       مسائل ژنتيك با توجه به گسترده بودن ، نياز به دقت قابل توجهي در درك ابتدايي مسائل مطرح شده ومفاهيم آن دارد.از نقاط تاريك اين بحث، تقسيم بندي صفات دردو فرم جنسي و اتوزومي است كه ممكن است براي دانش آموز مشكل يا گيج كننده باشد.

8-       فقط درصد كمي از دانش آموزان زيست شناسي را بالاي 50% مي زنند كه دليل اصلي اين موضوع،عدم درك سؤالات و دقت نداشتن هنگام تست زني و مهم تراز همه عدم تسلط كافي روي مطالب خوانده شده است.

9-       كتاب درسي،منبع اول و آخر طرح سؤالات آزمون زيست شناسي است؛ موضوعي كه خيلي از داوطلبان آن را فراموش مي كنند.چرا كه براي طراحان سؤال ، مهم ترين و تنها منبع سؤالات ، مطالب كتاب درسي است.

10-   در آزمون هاي سراسري سال هاي اخير،سؤالات به شدت مفهومي وازحالت كليشه اي و حفظي كاملا" خارج شده است؛ پس درحين خواندن اين درس، نگرشتان را عوض كنيد.يكي از دلايلي كه در سال هاي اخير به واسطه آن ،گفته مي شود كه سؤالات زيست شناسي آزمون سراسري سخت شده است به دليل مفهومي شدن آن است در صورتي كه داوطلبان هنوز هم فكر مي كنند كه زيست شناسي را با خواندن سطحي مي توانند به خوبي پاسخ دهند.

11-  فعاليت ها،آزمايش ها ي كتاب مهم هستند پس به راحتي ازآن ها صرف نظر نكنيد،بلكه اين موضوعات را دقيقا"مطالعه كنيد.

12-   اگر در يادگيري بعضي از مطالب گسسته و فرار مشكل داريد و يادگيري اين موضوعات برايتان سخت است خلاصه آن هارا به صورت نمودارهاي درختي در بياوريد  زيرا از نظر علمي ثابت شده است كه اين سبك مطالعه، به خاطر سپاري مطالب را راحت تر و ماندگارتر مي كند.

13-   بعداز مطالعه مفهومي و خط به خط كتاب درسي و مرور آن ها مي توانيد با فاصله چند هفته درس هايي را كه قبلا" خوانده ايد،تست بزنيد.تست زدن باعث مي شود تا شما به نقاط قوت و ضعف خود درآن دروس پي ببريد و در مدت باقي مانده ،مطالبي را كه به خلاصه هايتان اضافه نكرديد در دفتر خلاصه برداري بگنجانيد ويا در مرورهاي بعدي به نكاتي كه در آن ها ضعف داشته ايد دقت بيشتري داشته باشيد.

14-  حتما"در تست زدن به اين نكته توجه داشته باشيد كه تست ها را با دقت تمام مطالعه كنيد؛زيرا يكي از راهكارهاي موفقيت در تست زني اين درس آنست كه به نكات توجه زيادي داشته باشيد اين موضوع آن قدر اهميت دارد كه تك تك كلمه ها در اين درس مي توانند يك نكته تستي باشند.بعداز تست زدن پاسخنامه آموزشي آن را حتما" مطالعه فرماييد تا به اشكالات خود به خوبي پي ببريد.

15- اگرفكر مي كنيد كه نكاتي در كتاب نيست و نويسنده با توجه به مفاهيم كتاب آن را برداشت كرده و به صورت تست درآورده آن را در جايي كه نكات مهم كتاب را يادداشت كرده ايد ،بنويسيد.

16-  هنگام تست زدن، درصدتان را حساب كنيدو اگر درصدتان زير 70% بود نشان دهنده آنست كه اشكال شما در نحوه مطالعه يا بي دقتي در تست زني است.البته كتاب هاي كمك آموزشي و نوع سؤالات هم مهم است.مثلا" امكان داردكه در بخش تست مفهومي و تركيبي يا سؤالات خط به خط درصدهاي متفاوتي كسب كنيد.

17-  كنار تست هاي نكته دار و مهم علامت بزنيد تا اگر دوباره خواستيد آن كتاب يا سؤالات را مرور كنيد، وقت خود را روي تست هاي ساده و راحت تلف نكنيد و بيشتر مهم ها و نكته دارها را كار كنيد.

درپايان براي همه ي داوطلبان عزيز كنكورسراسري آرزوي موفقيت، سربلندي وبهترين ها را از خداوند منان دارم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








نوع مطلب : علمی ،،
برچسب ها : روش مطالعه،

امتیاز : :: نتیجه : 5 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 1
تعداد بازدید مطلب : 591





.
. .